Kategoriler
Beyhanlı: Bandırma Belediyesi Sahte Balları Görmezden Geliyor
6 Mart 2024

Arı ürünleri üreticisi Akın Beyhanlı, bahar aylarındaki yoğun yağışlar ve soğuk hava nedeniyle 2023 yılının arı ürünleri üreticileri açısından çok da olumlu geçmediğini söyledi.

Arı ürünlerinde verimin % 50 oranında düştüğünü ifade eden Akın Beyhanlı “ Bu olumsuz hava şartlarına ilave olarak ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar arı üreticilerini biraz daha zora soktu diyebiliriz. Halkın alım gücü bu ekonomik veriler doğrultusunda düştü. Arı ürünlerindeki fiyat artışları vatandaşı ucuz ancak tağşişli ürünlere yönelmesine neden oldu. Böyle olunca standartlara uygun üretim yapan üreticiler mağdur oluyorlar. Bal sağlıktır diyerek arı varsa hayat var dememize rağmen piyasada satılan taklit tağşişli arı ürünlerini herkese zarar veriyor.”

Piyasada tağşişli arı ürünlerinin satılmasına izin veren ve denetimlerini yapmayan, kurumlar ne yazık ki görevlerini yeterince yapmamaktadır diyen Akın Beyhanlı “ Bu konuda defalarca Kapalı Pazar ve diğer pazar yerlerinde sahte bal satılıyor, halkımız zehirleniyor dememize rağmen Bandırma Belediyesi bu ürünlerin satılmasına izin vermemesi gerekirken aksine bu insanlara Pazar yerlerinde hem yer vererek hem de göz yumarak bu sahte ballardan alan vatandaşların sağlığının tehlikeye girmesine vesile oluyor.

Gerçek balın piyasa da en az 250 TL den satılması gerekirken maalesef piyasadaki bal adı altında sahte olan glikoz şurubundan elde edilen tağşişli ürünler daha uygun fiyatlara satılmaktadır. Tüketicilerin sağlıkları için bu tür sahte bal satanlarda almamalarını, alacaklarsa da arıcıdan almalarını tavsiye ediyoruz.”

Bu konuda Bandırma İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bandırma Belediyesinin daha etkili denetimler yapmalarını ve tağşişli ürünlerin satışına izin vermemelerini bekliyoruz dedi.


BEYHANLI: BANDIRMA BELEDİYESİ SAHTE BALLARI GÖRMEZDEN GELİYOR - Bandırma Şehir | Yaşadığınız Şehirden Haberiniz Olsun (bandirmasehir.com)

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi