Kategoriler
Bal Üreticilerine Destek...
17 Mayıs 2017

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşsehir Belediyesinin arı yetiştiriciliğinin güçlenmesi ve bal veriminin arttırılması amacıyla düzenlediği Ana Arı Dağıtım törenine katıldı.

Turgutlu Belediyesi Şehir Meclisi salonunda gerçekleşen dağıtım töreninde 17 arı üreticisine 10’ar adet arı dağıtımı gerçekleşti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından arı yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla ilçelerde düzenlediği Ana Arı Dağıtımı Turgutlu’da da devam etti. Turgutlu Belediyeis Şehir Meclis salonunda gerçekleşen Ana Arı dağıtım törenine Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç’de katıldı. Törende bir konuşma yapana Başkan Şirin “Daha önce Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 51 yetiştiricimize 5'er tane olmak üzere  255 adet ana arı vermiştik. Bugün de 17 üreticimize 10'ar adet ana arı vererek toplamda 425 adet ana arı dağıtmış olacağız. Bugün hem ana arıları sizlere teslim etmek hem de bilgilendirme yapmak, varsa sizlerin sorunlarını dinlemek amacıyla bir aradayız. Tabii ki ticari anlamda bir arıcılık yapılması sağlıklı, verimli ve genç ana arılarla çalışmaya bağlı. Bunun için de ana arıların verimli olduğu 2 yaşına kadar elde tutulması ve 2 yıl sonra değiştirilmesi gerekiyor. Ancak ilçemizde ve ülkemizde bu sektör oluşamamıştır. Bu nedenle bal verimi de düşük kalmıştır.

          Bu projedeki hedef de arıcılarımızın bal verimlerinde %30 ila %60 arasında verim artışı sağlamak. Bunu da adım adım başardığınıza inanıyorum Ayrıca arı sütü, polen, probolis gibi arı yan ürünlerinin de veriminde artış bekliyoruz.  Arı kolonilerinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması için yapılan proje kapsamında ana arılar siz üreticilerimize bedelsiz olarak dağıtılıyor. Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile işbirliği yapılarak hayata geçirilen proje kapsamında ayrıca ilçe genelinde kayıtlı bulunan arı yetiştiricisi ailelere enstitü uzman personeli tarafından uygulamalı eğitim verilecek. Bu vesile ile ana arı dağıtımlarımızın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Böylesi bir projeyi ilçemizde de uygulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve bugün bizlerle birlikte olan Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Genç'e teşekkür ediyorum. Üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum”dedi. Daha sonra konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ise  “arı üreticilerini desteklemek amacıyla bu tip projeleri desteklemek adına hayata geçiriyoruz. Geçen yılda üreticiyi desteklemek amaçlı bu tip hibe arı dağıtımı yapmıştık. Bu yılda devam ediyoruz. İl genelinde ve bütün ilçelerimizde arı dağıtımına devam ediyoruz. Hayırlı olsun, Allah bol kazançlar nasip etsin”şeklinde konuştu. Daha sonra Başkan Şirin ve Genel Sekrete Genç üreticilere arıları takdim ederken, tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi