Kategoriler
Bal arıları yaylalara çıkmaya başladı
17 Haziran 2017

Türkiye'de Akdeniz ve Ege Bölgelerini kışlak olarak kullanan arıcılar, havaların ısınmasıyla bal arılarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yaylalara çıkarmaya başladı. Antalya'dan Hasankeyf'e 400 kovan geldi

Havaların soğumaya başlaması ile yaylalardan kışlaklara çekilen bal arıları, havaların ısınmaya başlaması ile yeniden kışlaklardan çıkartıldı. Türkiye'deki arıcıların kışlak olarak kullandığı Akdeniz ve Ege Bölgelerindeki arılar, kış uykusundan uyandı. 
Arıcılar, havaların ısınmaya başlaması ile kış uykusundan uyanan arılarını en fazla yağış alan yaylalara doğru yola çıkardı.Akdeniz ve Ege bölgelerini kışlak olarak kullanan arıcılar, havaların ısınmasıyla bal arılarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yaylalara çıkarmaya başladı.
"Bölgemiz arıcılık için oldukça verimli. Sason ilçemizin yüzde 97'si arıcılık için elverişli bir bölge. Hasankeyf de aynı şekilde. O yüzden kışlaklardan çıkan arıcılar bölgemize geliyor. Sadece bol yağmur bal verimini artırmıyor. Aynı zamanda nemin de yüksek olması lazım. Kuru havada çiçekteki bal kuru oluyor, o yüzden arı o balı çekemeyince bal verimi düşük oluyor. Ama bu yıl yağış da nem de güzel" dedi.
Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi