Kategoriler
Sırbistan'da Genç Arıcılara Eğitim
17 Haziran 2017

Sırbistan’da kırsal alanda yaşayan ailelerin gelir seviyelerinin iyileştirilmesi ve istihdamına katkı sağlanması amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Novi Pazar ve Tutin belediyelerinde başlatılan Genç Arıcıların Yetiştirilmesi Projesi, yerinde yapılan incelemeler

Sırbistan'da kırsal alanda yaşayan ailelerin gelir seviyelerinin iyileştirilmesi ve istihdamına katkı sağlanması amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Novi Pazar ve Tutin belediyelerinde başlatılan Genç Arıcıların Yetiştirilmesi Projesi, yerinde yapılan incelemeler ve düzenlenen eğitim programları ile devam ediyor.

Sırbistan'da 2016 yılında başlatılan proje kapsamında Mokra Gora Arıcılar Birliği, Peşterska Matica Arıcılar Birliği ve MOUP Belediyelerarası Tarım Sendikasına üye toplam 60 arıcıya 300 adet arılı kovan ve ekipman dağıtılmıştı. Proje kapsamında bu yıl ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından görevlendirilen uzman heyet ile verilen kovanlar yerinde incelenerek, bakteriyel, paraziter ve viral arı hastalıkları ve zararlılarla mücadele konusunda eğitimler düzenlendi. Hem Novi Pazar hem de Tutin'de gerçekleştirilen programlarda arıcılara yaza hazırlık için yapmaları gerekenler anlatılırken, tespit edilen yanlış uygulamaların düzeltilmesi için gerekli bilgiler paylaşıldı.

TİKA heyetini kabul eden birlik yetkilileri, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sırbistan'da Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmalarının kendileri açısından önemine işaret ettiler. Novi Pazar Belediyelerarası Tarım Sendikası yetkilileri, bölgenin sahip olduğu zengin bitki florasından maksimum düzeyde faydalanabilmek ve ayrıca gençlerin bölgeden göç etmesini önleyebilmek amacıyla arıcılığın teşvik edilmesinin önemli olduğundan bahsederek, bugüne kadar verilen desteklerden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler.

TİKA tarafından görevlendirilen arıcılık heyeti, Novi Pazar ve Tutin belediyelerinin yanısıra Prijepolje ve Priboj şehirlerinde de arıcı birliklerini ziyaret ederek arıcılık faaliyetlerinde yaşanan sorunları yerinde inceleyip, yapılabilecek yeni çalışmaları değerlendirdi. Projenin arıcı birliklerine verilecek ekipman desteği ile devam ettirilmesi planlanıyor.
Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi