Kategoriler
Arıcılar “Apimondia” desteği bekliyor
13 Temmuz 2017

“Uluslararası Arı Yetiştiricileri Kongresi”nin İstanbul’da gerçekleştirileceğini ifade eden Malatya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Çolak, bunun Türkiye için bir milat olduğunu kaydetti. Malatya’daki tüm arı yetiştiricilerinin bu kongreye katılmaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı’ndan destek beklediklerini söyleyen Başkan Çolak, “Bir asır sonrasında yakaladığımız bu şansımızı ülke arıcılığımıza yakışır bir şekilde kullanmalıyız” dedi.

Dünyanın en eski kongrelerinden, “Uluslararası Arı Yetiştiricileri Kongresi”nin (Apimondia) ev sahipliğini bu yıl İstanbul yapacak. 29 Eylül-4 Ekim 2013 tarihleri arasında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleşen Apimondia İstanbul’da yapılacağını değerlendiren ve bu konuda önemli açıklamalarda bulunan Malatya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Çolak, BUSABAH’a konuştu.

Başkan Çolak, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye’nin seyahat etme ve dünya arıcılığını tanıma fırsatı bulamayan binlerce arı yetiştiricisinin olduğunu söyledi.

FARKINDALIK YARATACAK ŞEKİLDE HAZIRLAMALIYIZ
  Apimondia’nın Türkiye için bir milat olduğunu belirten Başkan Çolak, “Türkiye’de ve Malatya’daki arı yetiştiricilerinin bilimsel ve teknik konuları, konularında söz sahibi yerli ve yabancı uzmanlardan öğrenmeleri amacıyla, Dünya Arıcılığında bir Asrı aşkın süredir yapılmakta olan Apimondia Kongresi’ni, 2005 yılından bu yana süren adaylık süreci ve bu süreçteki yoğun mücadelesi sonucunda 2017 yılında ülkemizde düzenleme hakkını kazanmıştır. Bu kazanım, arıcılık tarihimizde bir milattır. Tüm sektör temsilcileri olarak bu kongreye ülke arıcılığımızın bir miladı olarak hazırlanmalıyız. Bir asırdan fazla süredir dünya arıcılık ailesinin dışında bulunan ülkemiz arıcılığını bu kongreye farkındalık yaratacak şekilde hazırlamalıyız. Tüm bilgi ve birikimlerimiz bu kongreye aktarmalıyız” diye konuştu.

DÜNYADA OLAN YENİLİKLERİ GÖRECEKLER
  Çolak, “Dolayısıyla ülkemizde ve Malatya’mızda yaşayan arıcıların bir daha böyle Apimondia Kongresi’ni görme olasılıkları çok düşük olacağından, Malatya’da arı yetiştiriciliği yapan üreticileri İstanbul Kongre Merkezinde yapılacak etkinliğe götürmek için Belediye ve Fırat Kalkınma Ajansıyla biraz onların ve birliğimizin katkısıyla çaba gösteriyoruz. Amacımız birliğimize üye olan üreticiyi Apimondia 2017 Türkiye’de gezdirmektir. Bu şu demek oluyor, insanlar sadece Türkiye’de çıkan yenilikleri değil Dünya’da çıkan yenilikleri görme şansı elde etmiş olacaklar” dedi.

BÜYÜK BİR ORGANİZASYON
  “Türkiye’de ilk defa 29 Eylül-4 Ekim 2017 tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde 45. Uluslar arası Arıcılık Kongresi yapılacaktır” diyen Başkan Çolak, Malatya’da bulunan arı yetiştiricilerinin bu kongreye katılmaları için yetkililere destek çağrısı yaptı. Başkan Çolak, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu gerçekten ülkemiz adına büyük bir organizasyondur. Dünya arıcılarının katılacağı bir organizasyondur. Dolayısıyla bu büyük organizasyona üyelerimizi ne kadar çok katabilirsek en büyük başarımız bu olur. Dünya üzerinde yetişen teknolojileri, bütün tarımsal yeniliklerini yerinde görme ve inceleyerek tanıma fırsatı bulacaklar. Daha önce ben yerinde incelemiştim, inanın insanın ufkunu açıyor. Ülke arıcılık sektörü olarak bir sorumluluk üstlendik, herkesi bu kongrede rol üstlenmeye davet diyoruz. İstanbul’da düzenleyeceğimiz Apimondia Kongresi bu güne kadar yapılan kongrelerin önüne geçmelidir. Katılımı ve bilimsel sunuları ile farkındalık yaratmalıyız. Bu konuda tüm sektör temsilcilerimizin uyarılarını ve katkılarını beklemekteyiz. Bir asır sonrasında yakaladığımız bu şansımızı ülke arıcılığımıza yakışır bir şekilde kullanmalıyız. Tüm sektör çalışanları ve arıcılarımızı kongre sürecinde salonları doldurmasını beklemekteyiz. Üyelerimizi İstanbul’a taşıyabilmenin gayreti içindeyiz. Belediyelerimizden ve Fırat Kalkınma Ajansı’ndan bu konuda destek bekliyoruz. İnşallah sizlerin aracılığıyla bizlerin sesini duyarlar.”

http://www.busabahmalatya.com/gundem/aricilar-apimondia-destegi-bekliyor-h24053.html

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi