Kategoriler
Bal verimi düştü
13 Temmuz 2017

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, “Arıcılarımızın büyük bir bölümü sezondan memnun değil. Bal veriminde yaklaşık yüzde 30’luk bir düşüş olduğu gözlemlenmektedir.” dedi.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, Çorum, Yozgat, Sivas- Yıldızeli, Tercan, Çat, Karlıova, Varto, Hınıs, Karaçoban, Bulanık, Malazgirt, Eleşkirt, Tutak, Ağrı, Horasan il ve ilçelerinde bulunan 380 arıcıyı ziyaret ederek, arıcılardan sezonla ilgili bilgi aldı. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Akın Çiftçi, bu yıl bal veriminde yüzde 30’luk bir düşüşün meydana geldiği söyledi. Çiftçi, “Arıcılarımızın büyük bir bölümü sezondan memnun değil. Bal veriminde yaklaşık yüzde 30’luk bir düşüş olduğu gözlemlenmektedir. Arıcılarımızın en büyük sıkıntısı memleketin en ücra köşelerinde bal üretip, hak ettiği değere satamadıklarından dolayı şikâyetçiler. Merdiven altı üretimler maalesef bizim üretimlerimizin önüne geçmekte bu da arıcılarımızın en büyük sıkıntısıdır. Bal üretimindeki düşüşten dolayı Banka kredilerinin ertelenmesi ile ilgili Bakanlık nezdinde girişimlerimiz olmuştur. Arıcılarımızın bizden de bu yönde talepleri vardır. Bakanlığımız, Milletvekillerimiz ve tüm siyasilerden destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Hak ettiğimiz fiyata bal satamıyoruz

Arıcı Metin Belgüzar ise balı hak ettiği değerlere satamamaktan yakınarak, “Erzurum Tercan’da arıcılık yapmaktayım. Başkanın bizi ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Ben eşim oğlum gelinim ve 3 yaşındaki torunum ile beraber yaklaşık 5 aydır yaylalardayız. En kaliteli balı üretmek için en ücra yerlere gidiyoruz. Ama hak ettiğimiz değerde satamıyoruz.  Bakanlığımızın bu konuda bizlere destek olmasını istiyoruz. Bankalardan kullandığımız süspansiyonlu kredilerin ertelenmesini talep ediyor bu konularda siyasilerin bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Arıcılık kredisi borçları ertelensin

Bir diğer arıcı Selahattin Karameşe de, “Öncelikle Başkanımızın yapmış olduğu ziyaretinden dolayı ve bizleri buralarda yalnız bırakmayıp, sorunlarımıza çare olmak için bizleri buralara kadar gelip dinlediği için kendilerine teşekkür ederim. Ben ikinci ayda arılarımı Niksar’da kışlattım. Oğlumla beraber arıcılık yapmaktayım. Beşinci ayın 25’inde Erzurum Merkez ilçeye geldim. Sezon istediğim gibi gitmedi bal veriminde belli bir oranda düşüş var. Ben 35 yıldır arıcılıkla uğraşıyorum ama yıllardır ürettiğimiz balın hak ettiği değeri bulmadığını düşünüyorum. Ayrıca arıcılık kredilerinin ertelenmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz. Arıcılarımızın genel sorunları olan bu sorunlara Bakanlığımız tarafından çözüm bulunmasını istiyorum.” şeklinde konuştu. 

ORDU OLAY


Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi