Kategoriler
Tüm dünyadan arıcılar Türkiye’de buluşacak
25 Ağustos 2017

Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Başkan Yardımcısı Assiye Yıldırım, bu yıl Eylül ayı sonunda İstanbul’da başlayacak APIMONDIA Uluslararası Arıcılık Kongresi hakkında yazılı bir basın açıklaması yaparak kamuoyundan destek çağrısında bulundu

Başkan Yardımcısı Yıldırım açıklamasında şunları dile getirdi: “Bilindiği gibi Türkiye gerek kovan sayısı gerekse bal üretimiyle dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri. Türkiye arıcılığı hepimizin yüzünü ağartıyor. Kırsal kalkınma ve tarımsal gelişmeye de ayrıca büyük katkı yapan 60 bin çalışkan ve cefakâr yetiştiricimizin sayesinde kendi alanında küresel aktör haline gelen arıcılık sektörümüz şimdi de uluslararası yeni ve büyük bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. 

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin ev sahipliğinde ve 29 Eylül - 4 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek 45. APIMONDIA Uluslararası Arıcılık Kongresi'nde dünyanın dört bir köşesinden gelecek binlerce katılımcının yanı sıra ülke içinden de çok sayıda üreticimiz bu tarihi organizasyonda yerini alacak.

Kamuoyunun söz konusu küresel etkinliğin farkında bile olmadığını söyleyen TAGYAD Başkan Yardımcısı Yıldırım, “Bu çerçevede özellikle ulusal medyamızı ve dolayısıyla Dernek üyelerimizi göreve çağırıyoruz. Bu ulusal bir davadır ve ortak mücadelemizdir. Başarıyla tamamlanacak bir uluslararası kongre ile hem ülke ekonomisi hem de Türkiye arıcılık sektörünün en güçlü biçimde sesini dünyaya duyurmuş olacağız” dedi. 

YENİ MESAJ

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi