Kategoriler
Komünist Başkan Maçoğlu: Türkiye artık komünizme alıştı
20 Ekim 2017

Dersim'in Ovacık ilçesindeki Türkiye'nin ilk ve tek Komünist Partili Belediyesi tarafından geçen yıl üretimi başlatılan organik nohut, fasulye ve bala talep artıyor.

Günlük ortalama 3 ton ürünü Türkiye’nin çeşitli illerindeki alıcılara gönderdiklerini anlatan Maçoğlu, belediyenin oluşturuğu kooperatif aracılığıyla satışların yapıldığını, ürünlerin ise belediyenin internet sitesinde müşterilere sunulduğunu aktardı. Başkan Maçoğlu, “40 sertifikalı bal üreticimiz var. Ballarımız tamamen organik ve yaptırdığımız analizleri açıkladık. Bu analiz sonuçları Türkiye Arıcılar Birliği denetiminde yapılmıştır. Türkiye’nin en yüksek polen sayılı balını biz üretiyoruz.

Bizim ballarda 216 bin polen çeşidi var. Türkiye’de bu rakama yaklaşan başka bal yok” dedi.

Bal taleplerinin çok fazla olduğunu, her gün bir ton balı kargoya verdiklerini anlatan Başkan Maçoğlu, “Çanakkale, Trabzon, Rize, Mardin, Isparta, İstanbul, Ankara yani kısaca 81 ilden arıyorlar ve ilk söyledikleri;‘‘Komünist bal var mı? Komünist bal istiyoruz’oluyor. Galiba Türkiye komünizme alıştı diyoruz artık” dedi.

‘Arılar komünistleşti...’

Maçoğlu, giydiği arıcı kıyafetiyle Munzur Dağı eteklerinde bulunan bir arıcının peteklerini açarak ballarını inceledi. Arıcı kıyafeti giyip elini yüzlerce arının bulunduğu bal çerçevesini eline alan Başkan Maçoğlu, “Arılar elinizi sokmuyor mu?” sorusuna, “arılar; biz komünistlere iyice alıştı, komünistleştiler bize dokunmuyorlar” diye espri yaptı.

Başkan Maçoğlu, “şunu rahatlıkla söyleyeyim nohut, fasulye ve bal paketleme pazarlama işinde toplam 50 aile geçimini sağlamaya başladı, iş sahibi oldu ve üreticimiz kazanmaya başladı. Yoksulun iş sahibi olması, aş sahibi olması temel politikamız. Her gün 1 ton bal 1 ton fasulye ve 1 ton nohutu kargo ile 81 ildeki talep sahiplerine yolluyoruz. Ürünlerimizi alıp memnun kalmayana anında parasını iade ediyoruz” dedi.

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi