Kategoriler
Sakarya’da Yaklaşık 200 Arı Kovanını Zehirlediler
19 Kasım 2016

Sakarya’da Yaklaşık 200 Arı Kovanını Zehirlediler

 

 

 

 

Serdivan ilçesi Kazımpaşa Mahallesinde kendisine ait arazide arı yetiştiren Cihangir Temur'un 200 kovan içerisinde bulunan yaklaşık 60 bin arısı, kimliği belirsiz kişi ve kişilerce zehirlendi.

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 200 kovan içerisinde bulunan yaklaşık 60 bin arı, kimliği belirsiz kişi ve kişilerce zehirlendi. Telef olan arılarla ilgili numune alınırken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

NUMUNE ALINDI

Serdivan ilçesi Kazımpaşa Mahallesinde kendisine ait arazide arı yetiştiren Cihangir Temur, kovanların yakınlarında ölü arılar görmesiyle durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Serdivan İlçe Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi. Zehirlenerek telef edildiği iddia edilen arılardan numune alan ekipler, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

 

ÇOK CANIMIZ YANDI

Baba mesleği olarak 35 yıldır arıcılıkla uğraştıklarını söyleyen Cihangir Temur, ilk defa başlarına böyle bir şey geldiğini söyledi. Yapılan olayı canilik olarak adlandıran Temur, "Bu insanlığa sığmaz. Bir arı demek, insanlık, doğa demek. Arıların ölmesi demek insanlığın ölmesi demek. Bunu yapan kişi 60 bin insanı katletmiş varsayıyorum. Çok canımız yandı" dedi.

 

TEK TEK İLAÇLANMIŞ

280 kovandan 200’ünü açarak arıları zehirlediklerini iddia eden Temur, "Diğerlerine ilacı yetmedi galiba, onlara dokunmamış. 200 kovan tek tek ilaçlanmış, 60 bin arı yok oldu gitti. 80 ila 100 bin arasında maddi bir zarar var. Serdivan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurduk, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Jandarma kameralara bakacak, köye giriş çıkışları. Şüphelendiğimiz birkaç kişinin ismini verdik. Tek isteğimiz bunu yapanın bulunması" diye konuştu.

 

İHA

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi