Kategoriler
Çubuk'ta Arıcılık Kursu
30 Kasım 2016

Çubuk ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan arıcılık kurslarına ilgi her geçen gün artıyor.

 Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Özdemir, kursiyerleri uygulama alanında ziyaret ederek üreticilerle sohbet etti.

 Arıcılık kursuna ilçede çok büyük talep olduğunu söyleyen Özdemir, mevcut imkanlarla talebi karşılamakta zorlandıklarını belirtti.

 Çubuk'ta arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel bulunduğunu vurgulayan Özdemir, "Biz bu potansiyeli bildiğimiz için arıcılık kurslarına çok daha fazla önem veriyoruz. İlçemizdeki bu potansiyelden daha fazla vatandaşımızın yararlanmasını istiyoruz. Tüm işlerde olduğu gibi arıcılık da yeteri kadar bilgi ve eğitim olmadan yapılamaz. Bu nedenle arıcılık konusunda daha çok uygulamalı, yerinde eğitim veriyoruz." dedi.

 Kurs konusunda çok sayıda vatandaşın sıra beklediğini aktaran Özdemir, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Bakanlık tarafından verilen desteklerle son günlerde sektöre olan talebin arttığını dile getirdi.

 Yaklaşık 2 yılda 204 kişinin arıcılık kursuna katıldığını aktaran Özdemir, "Kurslara katılan 204 kişiden 101'i sertifikasını aldı. Bunlardan 48'i çeşitli nedenlerle sertifika alamazken, 55 kişi ise bugün itibarıyla yeniden kurslara başladı. Yaklaşık 65 kişi de yeni kurs açılması için sıra bekliyor. İnşallah bal üretiminde Ankara'nın önemli bir merkezi olan ilçemiz, yeni yetişen arıcılarla Türkiye'nin hem kalite hem de üretim bakımından önemli bal üreticileri merkezi olmaya talip." diye konuştu.

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi