Kategoriler
Elazığ'da,arıcılara yönelik seminer düzenlendi.
30 Kasım 2016

Elazığ'da, arıcılara yönelik seminer düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, arıcılıkta bilinen yanlış teknikler hakkında bilgi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirilen seminere katılan Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, arıcılığın Türkiye ve Elazığ için değerli bir sektör olduğunu söyledi.

Kentte arıcılar birliğine üye olan 600 civarında aktif arıcılık işletmesinin bulunduğunu belirten Karahan, "Bu işletmelerden yıllık ortalama bin ton civarında bal üretimi gerçekleşmekte ve 12 ton civarında da bal mumu üretilmektedir. Bu yıl mevsimsel bir sıkıntıdan dolayı maalesef arıcılarımız arzuladıkları bu ürünü alamadılar. Dolayısıyla ilimizin bu yılki total bal üretimi 357 ton civarındadır." diye konuştu.

Türkiye geneline 83 bin işletme ve 7 milyon 700 bin civarında koloniye sahip olunduğunu kaydeden Karahan, dünya çapında iyi bir konumda olduklarını dile getirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uygulayacağı destekleme politikaları ile bunu daha da artıracaklarını vurgulaya Karahan, şunları kaydetti:

"Biz, ilimizde arıcılık yaparken diğer illerden farklı olarak organik arıcılık da yapıyoruz. Biz, iki ilçemizde organik arıcılığı uyguluyoruz ve buna yönelik projelerimiz de var. Maden ilçemize 600 adet projeli ve tamamı hibe organik kovan dağıtımını gerçekleştirdik. Şu anda imalatları bitmek üzere olan 600 tane organik kovanı Sivrice ilçemizde organik arıcılık yapan arıcılarımıza dağıtımını gerçekleştireceğiz."

 

 

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi