Kategoriler
Yığılca'da bal ormanı projesi
10 Aralık 2016

Yığılca Kaymakamı Furkan Sancaktutar başkanlığında projenin görüşüldüğü, arıcılığın temel problemleri ve çözüm yollarının arandığı toplantıya DAGEM Müdürlüğü, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları ile üreticiler katıldı.

 

Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi desteklenebilir Kaymakam Sancaktutar arıcılığın geliştirilmesi için Yığılca'da yeni bir bal ormanı projesinin hayata geçirileceğinin bilgisini verdiği açıklamasında, Arı Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin gerekirse Kaymakamlık tarafından destekleneceğini ve aktif olarak ticari faaliyette bulunmasının sağlanabileceğini bildirdi.

 

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM)Müdürü Meral Kekeçoğlu, bal ormanı projesinin başarıya ulaşabilmesi için projenin devam eden yıllarda takip edilmesi gerektiğini, aksi takdirde istenilen başarının yakalanamayacağının altını çizdi.

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bünyamin Ali toplantıda "Yığılca'da Arıcılığın Temel Problemleri ve Çözüm Yolları" ile "Kooperatifleşmenin Gerekliliği ve Faydaları" konularında bir sunum yaptı. Ali, Yığılca'da arıcılığın en önemli sorununun aile tipi işletmeler tarafından arıcılığın yapılmasının gerekçesini, bu tip işletmelerinde kendilerini geliştirme gereksinimi içinde olmamasına bağladı. Ali Yığılca'da arıcıların pazarlama kooperatifi altında birleşerek markalaşma yoluyla pazara açılması gerektiğini kaydederek arıcılığın gelişmesine ivme kazandırılabileceğini söyledi.

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi