Eylül 2023 Bingöl I. Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı
5 Ağustos 2023

"Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı" kapsamında 2016 Yılında ‘‘Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma’’ alanında Ülkemizin ilk pilot üniversitesi olan üniversitemiz, “Arı ve Arı Ürünleri” ve “Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Tespiti ve Değerlendirilmesi” ana başlıkları altında çalışmalarını devam ettirmektedir.  


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın himayelerinde, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde 2023 yılı Eylül Ayının son haftasında Bingöl’de "I. Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı" yapılması planlanmaktadır. Söz konusu program kapsamında, hem üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalardan elde edilen çıktıların ilgili yurtiçi ve yurtdışı mecralarla paylaşılması hem de Türkiye ve dünyadaki arıcılık sektörünün tüm yönleriyle ele alınması, arıcılık konusunda özel çalışma gruplarının oluşturulması, kısa, orta ve uzun vadeli strateji hedeflerinin belirlenmesine katkı sağlanması, sektörün iyileştirilmesine yönelik politikaların geliştirilmesi, paydaş görüş ve önerilerinin alınması ile nihayetinde tavsiye kararlarının ortaya çıkması hedeflenmektedir.  

Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi doğrultusunda önemli bir adım olan I. Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı’na kongremizde siz değerli bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini aramızda görmekten onur duyacağız.   

Saygılarımla, 

Doç. Dr. Nusret ÖZBAY  

Bingöl Üniversitesi, Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi Koordinatörü  

E-mail. nozbay@bingol.edu.tr   

Tel: +90 537 219 8314   


https://www.bingol.edu.tr/tr  

 

Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi