7.Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'
31 Mart 2021

PANDEMİDEN DOLAYI İPTAL EDİLDİ
Değerli sektör paydaşları,
31 Mart – 4 Nisan 2021 tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleneceği açıklanan “7.Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi”, Covid-19 salgınında oluşan olumsuz gidişat, ülkemizde ve dünyada yaşanan genel belirsizlikler ve kısıtlamalar sebebiyle beklemeye alınmıştır.
Dünya Arıcılar Birliği ( Apimondia ) ile sürekli görüşmeler yapılmaktadır ve genel kanı salgının seyrinden dolayı seyahat etmek istenmediği ve düzenlenecek organizasyonlara katılım sağlanmayacağı yönündedir.
Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Apimondia Kongresi sonrasında, Apimondia Bilimsel Komisyon Başkanlarının toplu halde katıldığı tek organizasyondur. Salgının seyrinden dolayı komisyon başkanları kongre katılımı için maalesef olumlu cevap verememişlerdir.
Kongreye yurtiçinden ve yurtdışından davetli olacak konusunda uzaman konuşmacılar salgının seyrinden dolayı maalesef olumlu cevap verememişlerdir. Bu sebep ile donanımlı ve alışılagelmiş kalite de bir bilimsel program hazırlanması konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır.
Yukarıda belirtilen değerlendirmelere ilaveten aşağıdaki konular kongrenin ertelenmesi için diğer önemli etkenlerdir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarıları,
Uluslararası ve ulusal uçuşların kısıtlanması,
Seyahat sigorta bedellerindeki artış,
Uçak bilet bedellerindeki artış,
Konaklama otellerindeki kısıtlamalar ( aynı odayı paylaşım kısıtlamaları ),
Toplantı salonlarında maksimumda olması gereken kişi sayısı,
Kongre oteli/merkezinde alınması gereken önlemler,
2008 yılında düzenlemeye başladığımız “Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” geldiğimiz bu noktada adından söz ettiren, dünyadaki arıcılık kongreleri arasında farklılık yaratan, sektörün tümünü kucaklayan, dünya markası bir kongre olmayı başarmıştır.
Her düzenlenen kongrede, katılımcı sayısı, stant sayısı, katılan yabancı ülke sayısı, katılan yabancı delege sayısı, yerli ve yabancı bildiri sayısı bakımından çok başarılı bir yükseliş trendi yakalamıştır.
Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 Pandemisi ile ilgili olarak ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sağlıkta risk durumunun takip edilmesi, salgınından korunmak ve bu kapsamda toplumsal mücadeleye destek vermek ilk önceliğimizdir.
Kongrenin ev sahibi olan Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bilimsel Komite, Organizasyon Komitesi, Bakanlıklar, destek veren kurumlar ile yapılacak olan genel değerlendirmeler sonrasında, salgının seyrine ve genel duruma göre kongremizin düzenleneceği tarih belirlenecek ve ilan edilecektir.
Sağlıklı günlerde görüşmek üzere,
Ziya ŞAHİN
Kongre Eş Başkanı
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

https://muglacongress.org/?p=fuar
Simecs Group
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Gazetesi Reklam Verin
Arıcılık Kongreleri
Arıcılık Fuarları
Tarım Fuarları
Arıcılık Festivali
Arıcılık Çalıştayı
Dünya Arı Günü
Arıcılık Konferansı
Arıcılık Semineri
Arıcılık Eğitimi